Fair Game var en fotbollsmusikal som hämtade inspiration och material från projektet Läkekonst där Kulturverkets konstnärliga pedagoger arbetat med långtidssjuka barn vid Norrlands universitetssjukhus, barnens familjer och hemklasser. Med fotboll som tema har de tillsammans skapat texter, karaktärer, låtar och musik. Fair Game tog avstamp i detta material.

Med start hösten 2013 tolkades, förvaltades och sattes barnens material samman till en professionell scenföreställning – en fotbollsmusikal – av professionella arrangörer, kompositörer, musiker, författare, koreografer etc. Allt enligt Kulturverkets modell ”barn säger åt proffsen vad de ska göra”.

Den 6/6 kl. 13.30 var det avspark på T3-Arena i Umeå. På planen/scenen såg vi fotbollsspelare, dansare, artister och skådespelare i en unik föreställning där idrott mötte kultur, musikgenrer korsas och där barns arbete förvaltades av erkända kulturarbetare och musiker. Inblandade proffs var Jennie Abrahamsson, Jonas Knutsson, Kee Marcello, Johan Norberg, Anders och Peder Stenberg, Peter Kihlgård, Rikard Lekander, Balettakademien i Umeå, Underhållningsorkestern och sångare från Musikalakademien i Strömbäck. Medverkade gjorde även alla-kan-kören och över 20 fotbollspelare, skådespelare från Profilteatern och Skuggteatern, samt ett av de barn som varit med och skrivit låtar.

56 000 kr i biljettintäkter skänktes till Hjältarnas Hus i Västerbotten. Tack till Malmö Aviation, VK, Restaurang Droskan och Team Sportia.