Inför etapp 4 av Alla har rätt – Jag är viktig, projektet om Barnkonventionen som Kulturverket gör tillsammans med alla i årskurs 4 i Umeå, fick vi verkligen tänka om ordentligt! I och med restriktioner pga Coronaviruset så skulle alltså denna omgång utföras utan fysiska möten mellan klasserna och Kulturverket. 

Många möten och diskussioner landade till slut i tre digitala lektioner/workshops som varje klass kunde se och följa i sitt klassrum. Varje klass fick också levererat en resväska varje vecka med spännande innehåll och material för att kunna genomföra lektionen.

Resultatet: en hel hög med avatarer, budskap och stafett-serier som alla behandlar artiklar från Barnkonventionen på något sätt! Materialet sätts i skrivande stund ihop till ett fanzine som alla elever ska få när det är klart. Fanzinet kommer också kunna beskådas i vår corona-säkra redovisning som vi för tillfället jobbar för fullt med!