SPACED OUT med årskurs 3 på Bullmarks skola

Arbetet började med att vi pratade om rymden och planeterna i vårt solsystem. Vad är en planet? Hur många finns det? Vad heter de? Finns det liv där? Kanske behövs superkrafter för att kunna bo där? I så fall – tänk om det finns rymdvarelser som klarar av att leva på de olika planeterna? 

Och nu finns de! I alla fall i fantasin…

Genom collageteknik skapade vi egna rymdvarelser bestående av delar från djur, växter och människor.  Vi tog reda på förutsättningarna för att kunna leva på de olika planeterna och utrustade varelserna med just dessa superkrafter.

Tillsammans med pedagoger från Curiosum lärde vi oss mer om rymden och fick chansen att prova en riktig rymddräkt!

Parallellt med detta arbetade vi med flytande tusch och bekantade oss med konstnären Andy Warhol. Vi fick lära oss hur han arbetat med tusch och tekniken monoprint. För att se hur flytande tusch fungerar använde vi en pipett och droppade tusch på ett papper. När vi sedan tryckte droppen mot ett annat papper skapades symmetriska former som vi vände och vred på och gav dropparna ben och ögon! Så fick våra odjur liv!

Nästa steg var att utgå från rymdcollagen och producera egna monoprints enligt samma teknik som Andy Warhol.

Resultatet av vårt arbete blev till slut den här kalendern!

spaced_out_bullmark