Animerad tiger av papperFNs barnkonvention artikel 14 lyder ”Ett barn har rätt att utöva vilken religion de vill, eller ingen alls.”

Med detta som utgångspunkt har Kulturverket tillsammans med en klass på Hällsboskolan under våren arbetat med religion, myter och gudaväsen. Eleverna fick hitta på och beskriva nya gudar med olika ansvarsområden, styrkor och svagheter. Med hjälp av papper, kartong, lim och tyg byggde eleverna sedan modeller av sina gudar.

Dessa modeller tog vi vidare, digitaliserade och förde in i en virtuell värld. Under ett studiebesök på Humlab vid Umeå Universitet fick eleverna testa en digital prototyp och diskutera förändringar och förbättringar.

Eldguden Surtr, en figur av tyg.

Queen of diamond, en svävande gudafigur av tyg.

 

 

Den slutliga versionen visades upp som en del av kulturverkets avslutande vernissage för alla vårens projekt på Hällsboskolan. Elever, lärare, föräldrar och anhöriga fick där ta på sig VR-glasögon och möta elevernas nya gudaväsen.

Här kan du se en video som visar VR-applikationen

Flera figurer av papper och tyg