Valstugan är en partipolitiskt obunden utställning som värnar om det mänskliga i vårt samhälle. Om alla människors rätt till kunskap, rätt att uttrycka sig, rätt att få ta plats, få synas och höras. 

Under året har deltagare i Umeå Kommuns verksamhet Fritid för alla kunnat delta i Vuxenskolans studiecirkel “Mitt val”. Ämnen som demokrati, hur man själv kan vara med och påverka, rösträtt, hur ett val går till och vilka partier det finns att rösta på har diskuterats.

Syftet med studiecirkeln var att få fler vuxna med intellektuella funktionsnedsättningar att rösta och göra sin röst hörd.

Tillsammans med Kulturverket fortsatte de politiska diskussionerna och  starka politiska budskap växte fram. Resultatet av det konstnärliga arbetet med dessa budskap ser du här i vår valstuga. Det blev affischer och plakat, tröjor och nyskrivna låtar. På baksidan av stugan sitter ett bildcollage av de människor som arbetat med dessa viktiga budskap.

Valstugan står på Rådhusesplanaden i Umeå från den 3 september t.o.m valdagen den 9 september!

För att se filmen som visas i valstugan klicka här.

Nyhetsinslag av Västerbottensnytt om valstugan hittar du här!

P4 Västerbotten gjorde ett inslag om valstugan som du kan lyssna på här.