Budbärare mindmap

”På topphemligt uppdrag av regeringen” hittar vi tillsammans med eleverna i klass 4-5 lösningar på ett allvarligt problem; det är så att all elektronisk utrustning i världen är utslagen men människor och länder behöver fortfarande kommunicera med varandra!

Som alla vet så funkar barn och ungdomars hjärnor mycket bättre än vuxnas när det gäller att komma på nya smarta lösningar, så  i ett så här viktigt fall kan man inte lita på att vuxna skulle göra göra ett tillräckligt bra jobb. Eftersom barn säger åt proffsen så kommer elevernas idéer att skickas till designhögskolan där ideerna blir till designskisser för vidarebefordran till regeringens ingenjörer.  Såklart är det bråttom – vi har bara tre veckor på oss att leverera! Var och en av eleverna får uppdraget att designa ett fordon eller en maskin som kan ta med sig ett eller flera meddelanden till en annan person eller ett annat land.

Stay tuned!!