Vernissage på Sliperiet! 

Fredagen den 24.e mars kom årskurs 3A och 3B till Sliperiet för vernissage av projektet ”Budskapa/Drömfåglar”.

Det var en fullspäckat förmidddag, till bubbel och salta pinnar redovisade barnen projektet och vi minglade runt och tittade på barnens arbeten.

Kulturverket hade, utifrån barnens arbete skapat ett mönsterdesign som printats ut på tyg. Barnen bjöds även på en musikal som eleverna på musiklärarutbildningen från Umeå Universitet skapat utifrån barnens drömmar och karaktärer.

Barnen hann dessutom med ett studiebesök i Softlab där Emma från Sliperiet, bland annat visade hur det går till att printa ut ett mönster på tyg.

    

 

Vi är så glada och stolta över de karaktärer som eleverna skapat, här ser ni några av dessa fantastiska figurer/karaktärer!

Nu har vi påbörjat arbetet med att skapa karaktärer. Utifrån tidigare lektioner där vi jobbat med drömmar, geometriska formar och färglära ska nu eleverna skapa karaktärer (drömfåglar) som ska förmedla deras drömmar och visioner. Vi diskuterar vad konstnärlig frihet egentligen betyder. Eleverna får träna på att göra konstnärliga val när de försöker hitta rätt i att förmedla känslor. Eleverna ges nu stor konstnärlig frihet att tolka vad en drömfågel kan vara och hur den ska, utan text, föra fram sitt budskap, dröm eller vision.

Arbetet på Sandaliden fortsätter.

Med hjälp av geometriska former skapar vi en djupare förståelse för positiva och negativa former och skapar objekt kopplade till våra drömmar.

 

Så var vi igång på Sandalidens skola! Under våren jobbar vi bland annat med att föra fram ett budskap med hjälp av färg och form. Vi låter oss inspireras vi av Matisse. Här jobbar vi med positiva/negativa former för att förstå vikten av färgvalet. Kulturverket ser framemot en spännande vår tillsammans med eleverna i projektet.