Ja, Kulturverkets avslutningsparty gick verkligen inte av för hackor – vilken dag!! Det är ju inte svårt att ha kul förstås med 140 hedersgäster av sådan hög klass (låg- och mellanstadie för att vara exakt!) – tillsammans med elever från fem skolor firade vi året som gått och allt vi har hittat på under hösten.

I Sliperiets Stage Box kunde man med Mattis hjälp klippa och klistra egna figurer som fick liv i en digital rymdstation samt frossa i serieskapande med Calle och Josefine; i White Box bjöd Fredrik och Pär på go´fika och när man var mätt kunde man spela spel eller posa framför en green screen där man bjöds ligga på stranden eller chilla med Martin och Martinus.

img_1957

img_1900

img_1924

I FabLab drev Frida drömfågelverkstad där man fick lära sig om karaktärsdesign och skriva hemliga meddelanden att skicka med sin egen drömfågel; i Ljudstudion gick mikrofonerna varma då Helena och Hasse hjälpte fyra klasser att spela in sin egenproducerade Superkraftslåt. Det var ett av våra Stafettprojekt så till den fanns dessutom både böcker och ljudböcker skrivna och inlästa av femteklassare och baserade på Superkraftsverktyg som ett gänga andraklassare hade uppfunnit.

img_1878

img_1955

img_1871

img_1936

I korridorerna fanns utställningar från UNIK-projektet som vi gjort med Kulturcentrum för Barn och Unga; känslomasker från Mellansels och Sunds skolor i Ö-vik och rullande film från en workshop i storskaligt måleri.

img_1879 img_1881

Och på scenen i Café Space presenterades kl 10 ett superspännande och unikt projekt där klass tre från Stöcksjö har fått chansen att skicka iväg ett antal meddelanden till månen. Det är Space Science Sweden som generöst låter oss få lite plats i deras mätutrustningslåda som skickas upp 2017, och både representater därifrån och den lokala pressen var på plats när Stöcksjötreorna äntrade scenen. På kvällsnyheterna och i VK:s webb-tv kunde jorden som första planet sedan ta del av vad utomjordingarna kommer få veta i november nästa år, nämligen att på jorden – som skapades genom en stor smäll – har vi kroppar, atmosfär, elektricitet, tid och regnbågar.

img_1833

img_1853

 

screen-shot-2016-12-21-at-12-02-25

Och på Kulturverket har vi lite ont i magen nu (för många pepparkakor) och säger ett STORT tack och ett riktigt Gott Nytt År till er allihop som var med och gjorde gårdagen och det här året så fantastiskt – vi ses 2017 för massor av nya äventyr!