Anka

Är du mellan 6 och 12 år? Kom ner och möt oss på Väven den 27 februari mellan 11 och 14! Då kör vi en workshop om tatueringar som tyst kommunikation. Vi håller till i Skapa Formverkstad i Biblioteket.

Vi inspireras av böcker och bilder på tatueringar och tatuerade människor från olika kulturer och i olika åldrar och funderar över varför människor i alla tider har målat på kroppen och tatuerat sig. Vi tittar på tatueringar som utsmyckning, som ett sätt att tala om vem man är, som en tyst kommunikation.

Sedan tecknar vi saker och mönster som vi tycker visar vilka vi är, bilder som berättar hur vi mår, vad vi tänker och bilder som vi tycker är fina. Vi ritar på papper, på stora pappersark där vi kan rita av hela kroppen – vi gör egna tatueringar, fast på papper. Och kanske lite på kroppen.