Hösten 2014 börjar vi på ett nytt kapitel i Kulturverkets historia. Vi har jobbat hårt de senaste tre åren med projekt inför och under kulturhuvudstadsåret och vi har under våren bjudit på såväl utställningar som musikaler och fotbollsmatcher.

Men nu har vi flyttat till konstnärligt campus och det nya Sliperiet. Här finns unika lokaler och verkstäder där vi vill utveckla vår verksamhet tillsammans med elever i alla åldrar. Vi börjar redan i september under temat ”läsförståelse”. Tillsammans med klasser från olika skolor och årskurser kommer vi att närma oss text och bild. Hur kan vi förstå en text? Hur kan vi beskriva en bild?

Resultatet blir bland annat en lokal resehandbok, men också musik, bilder och mycket annat! Håll öron och ögon öppna!

Är du lärare och vill vara med – hör av dig till beatrice.hammar@umea.se.