affisch till musikalen level7

Vad är Level 7?

Level 7 är en helt nyskriven musikal där du får leva dig in i dataspelet Quadra. Där lär du känna spelets alla invånare men också de som styr hela spelet. Allt detta samtidigt som du får ta del av fantastisk sång, dans och livemusik!

Level 7 är resultatet av ett unikt samarbete mellan Kulturverket, Fritid för alla och Musikalakademien på Strömbäcks folkhögskola – en musikal du inte vill missa!

Vad kommer du att få se?  

I Level 7 möter du Desivona, Frylke, Hitomi, Chraolic, Jerry the Dog och många fler i dataspelet Quadra. Allt de behöver finns där, men ändå väcks en längtan efter något mer. Finns det något bättre någon annanstans? Är vi verkligen lyckliga här? Vilka är egentligen spelarna, de som styr allting som händer i spelet?

På scenen ser du avgångselever från Musikalakademien på Strömbäcks Folkhögskola. De går en treårig yrkesutbildning till musikalartister och arbetet med Level 7 har följt dem under hela utbildningen. Detta är nu deras slutföreställning!

I föreställningen träffar du också deltagare från Fritid för alla som är Umeå kommuns fritidsverksamhet för unga vuxna med olika typer av funktionsnedsättningar. De ses på scenen, men framförallt på skärmar och har också varit delaktiga i arbetet med Level 7 under hela processen!

Under två år har Kulturverket, Musikalakademien och Fritid för alla skrivit en hel mängd text och musik, vi har jobbat med poesi, drama, film, bjudit på konserter och på så sätt kommit varandra nära i konstnärliga möten. Allt material vi samlat under dessa år har vi sedan lagt i händerna på Erik Fägerborn, librettist och regissör, som utifrån det skapat musikalen Level 7! 

Musiken i föreställningen spelas av Hasse Hjorteks Underhållningsorkester, förstärkta med musiker från Norrlandsoperans symfoniorkester.

Varför musikal? 

Level 7 är slutredovisningen av det treåriga projektet Sammankonst. Ett arbete där vi gör konst tillsammans!

Projektet har stöd av Allmänna Arvsfonden och har som mål att:

  • ta vara på och lyfta målgruppens förmågor, frågor och funderingar
  • ge deltagarna ett reellt inflytande och medbestämmande under hela processen
  • sammanföra målgruppen med morgondagens musikalstjärnor i ett kreativt arbete på lika villkor
  • aktivt arbeta mot ett “vi-dom-tänk”
  • skapa en professionell föreställning där olika grupper, genom att mötas och arbeta på lika villkor, upptäcker möjligheterna i varandras förutsättningar
  • gen målgruppen tekniska och ekonomiska resurser för en professionell produktion
  • ge publiken en unik upplevelse de inte kommer att glömma

Kulturverket har under många år arbetat nära Fritid för alla och deras verksamhet.

Tillsammans skapade vi t ex Radioprogrammet Radioverkstan, som började som ett Kulturverksprojekt, men som idag drivs av P4 Västerbotten. I varje avsnitt spelas en nyskriven låt med artister från Fritid för alla – låtar som skrivits i samarbete med Kulturverket. Det har blivit mycket musik genom åren och flera av låtarna har också framförts på stora konserter – Radioverkstan Live – som spelats på stora scener uppbackade av professionella musiker.

I ett tidigare samarbete med Musikalakademien där studenterna då fick göra sin tolkning av FFAs musik, föddes idén om att göra ett större arbete tillsammans. Ett arbete som skulle finnas med under hela deras treåriga utbildning och som skulle utmynna i en större föreställning – och eftersom det är en musikalartistutbildning blev det naturligt att det var en musikal det skulle bli!

Och här är vi nu! Tre års gemensamt arbete är snart till ända och vi kan stolt presentera musikalen Level 7!

När spelas föreställningen?

Fredag 18/3 kl 19.00

Lördag 19/3 kl 19.00

Onsdag 23/3 kl 19.00

Torsdag 24/3 kl 19.00

Var?

Norrlandsoperan, Black Box

Biljetter?

Biljetter till föreställningen köper du här!

Vilka medverkar i Level 7?

Det kan du läsa om här!

Vilka är vi?

Musikalakademien är Sveriges nordligaste yrkesutbildning i Musikal. Musikalakademien utbildar musikalartister för den nordiska och internationella scenen sedan år 2000. 

Läs mer om utbildningen här

Fritid för alla är en verksamhet inom Umeå kommun som arbetar med att utveckla och bredda fritiden för människor med funktionsnedsättningar främst inom intellektuell och AST 

Läs mer om Fritid för alla här

Kulturverket är en del av Umeå Kulturskola med uppdraget att ta vara på barns och ungas kreativitet. På Kulturverket arbetar konstnärer med starkt intresse för pedagogik. På Kulturverket jobbar filmare, musiker och kompositörer, konstnärer, en animatör och illustratör. 

Läs mer om Kulturverket här